De ligging en de omgeving met voorzieningen van het vakantieadres

De vakantiewoning ligt aan het straatje Àvila, één van de vele straten die de wijk Mas Fumats telt. Op de terrassen van een voormalige olijvenboomgaard, Mas Fumats, zijn op de berghelling vrijstaande villas gebouwd en zo is na Urbanisatie door Roses deze rustige wijk ontstaan. Mas Fumats ligt op ongeveer 3 km afstand van Roses, een oud vissersstadje aan de Costa Brava met een vissers- en sporthaven, een oude kern met veel gezellige bars en restaurants en winkels. De boulevard met gezellige terrasjes nodigt u uit om heerlijk te relaxen naast de mooie en brede zandstranden.

Als je de wijk Mas Fumats binnenrijdt vindt u direct links bij een parkeerplaats een bar-restaurant Paskos met tevens een bakkerswinkeltje voor de eerste behoeften.
Andere voorzieningen zijn daar een telefooncel en brievenbus en voor de liefhebbers een mooie Jeu de boulesbaan.

In de directe omgeving van Roses zijn vele mogelijkheden voor ontspanning. U kunt er wandelen (vogelnatuurgebied) maar bijvoorbeeld ook parachutespringen, kitesurfen, golf, tennis en karting. Op 2 km afstand is een groot waterfestijn (Aquabrava) met vele zwembaden en spectaculaire waterglijbanen. Ideaal voor de kinderen.L

Voor de cultuurliefhebber heeft Roses een Museum Ciutadelle met een rijke geschiedenis van de oude vestingstad. De ruines en opgravingen van de Grieks-Romeinse havenstad Empúries zijn op 25 km afstand van Roses. In de directe omgeving van Cadaques ligt Portlligat met een klein museum over Salvador Dali. Tevens bevindt zich hier een beschermd natuurgebied met uitgezette wandelpaden. Hier ligt ook Cap de Creus, het meest oostelijke puntje van Spanje met prachtige en wilde rotsen langs de kustlijn en een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee. Figueres heeft o.a. het grote Salvador Dali museum, geheel gewijd aan de kunst van deze excentrieke kunstenaar. Dit alles binnen een afstand van 15 km.